موفقترین کمپانی های بازی سازی دنیا | غولهای صنعت گیم را بشناسید
موفق ترین کمپانی های بازی سازی دنیا؛ بهترینهای صنعت گیم
بازیهای ویدیویی شاید در نگاه اول تنها برای سرگرمی و گذران اوقات فراغت، آن هم فقط مخصوص نوجوانان و جوانان ساخته شده باشند. اما با نگاهی دقیقتر متوجه این نکته میشوید که صنعت بازیسازی در دنیا، خصوصا در دهههای اخیر، نقشی کلیدی در اقتصاد جهان بازی میکند و یکی از پرچمداران تزریق سرمایه به اقتصاد کشورهای پیشرو در بازیسازی است. شرکتهای بازیسازی دنیا، هر ساله عناوین مختلفی از بازیهای کامپیوتری و ویدیویی را به بازار عرضه میکنند و از این نظر همواره در حال رقابت هستند. در این مطلب از سایت دیکاردو، با موفق ترین کمپانی های بازی سازی دنیا آشنا میشویم.
رقابت غولهای بازی سازی برای کسب عنوان موفق ترین کمپانی
صنعت بازیهای ویدیویی یکی از پردرآمدترین صنایع جهانی است. این صنعت نسبت به موسیقی و حتی فیلمسازی، موفقتر عمل کرده و هر سال با عرضه بازیهایی بهیادماندنی، .میلیاردها دلار را روانه جیب بازیسازان میکند. در سال گذشته مجموعه شرکتهای فعال در این زمینه، یک رکورد فروش دیگر را ثبت کرده و اکنون بیش از 130 میلیارد دلار ارزش دارند. قرارگیری شرکتها در لیست کمپانی های برتر بازی سازی در سال 2022، تا حد زیادی مانند سالهای گذشته هستند و تغییرات زیادی در جایگاهها رخ نداده است. این شرکتها موفق شدهاند جذابترین بازیهای دنیا را طراحی و منتشر کنند و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. در ادامه موفق ترین کمپانی بازی سازی دنیا را با هم بررسی میکنیم.
کمپانی سونی (SONY)؛ موفق ترین کمپانی بازی سازی دنیا
اولین شرکت در صدر لیست موفق ترین کمپانی های بازی سازی دنیا، شرکت سونی است که از نظر میزان فروش بازیها، سالهای سال است که در صدر لیست قرار میگیرد. درآمد حاصل از بازیهای این شرکت در سال گذشته 25/0 میلیارد دلار بوده است. سونی صاحب امتیاز کنسولهای بازی پلی استیشن نیز هست که همه گیمرهای دنیا با آن آشنا هستند. سودآورترین دستگاه بازی فروخته شده این شرکت، کنسول پلی استیشن 5 در سال 2020 بوده است. بهعلاوه، شرکت سونی بسیاری از بازیهای ویدیویی خود را منحصرا برای کنسولهایش تولید میکند. موفقترین عناوین سونی نیز بازیهای “آخرین نفر از ما (The Last of Us)” و “مرد عنکبوتی مارول” هستند.
کمپانی بازی سازی یوبیسافت؛ دیگر کمپانی موفق بازی سازی در دنیا
شرکت یوبیسافت که دومین شرکت بزرگ بازی سازی در اروپا است، درآمد ویدیوگیمی ۵۱۰ میلیون دلاری را در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۹ میلادی تجربه کرد. یوبیسافت هر سال به ساخت و عرضه بازیهای شناختهشده خود ادامه میدهد. این شرکت با عرضه قسمتهای مختلف مجموعههایی همچون سری بازی “کیش یک آدمکش (Assassin’s Creed)” ، “فارکرای” و “سگهای نگهبان یا واچ داگز”، جایگاه شناختهشدهای در جهان بازیهای ویدیویی دارد. همچنین یوبیسافت بهتنهایی، صاحب چندین استودیوی بازی سازی دیگر است و احتمالا با توجه به عناوین معرفیشدهای، همچون نسخه جدید “کیش یک آدمکش”، در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲2 میلادی درآمدی به مراتب بیشتر را هم کسب خواهد کرد.
کمپانی اکتیویژن بلیزارد (Activision Blizzard)
اکتیویژن بلیزارد در رتبهبندی شرکتهای برتر بازی سازی در سال 2021، توانست رتبه پنجم را کسب کند. این شرکت که در سال 2008 از ترکیب و ادغام شرکتهای آمریکایی اکتیویژن (Activision) و بلیزارد اینترتیمنت (Blizzard Entertainment) تشکیل شد، سال گذشته توانست درآمد 1/8 میلیارد دلاری را رقم بزند. این استودیوی بازی سازی مستقر در کالیفرنیا، میتواند مانند همیشه به پرطرفدارترین مجموعه بازیهای خود، یعنی ” ندای وظیفه یا کال آف دیوتی (Call of Duty)”، تکیه کند. با انتشار جدیدترین نسخه این بازی یعنی “کال آف دیوتی: عملیات سیاه جنگ سرد (Call of Duty: Black Ops Cold War)”، میزان فروش این شرکت نیز افزایش یافت. علاوه بر این، بازی “کال آف دیوتی: وارزون (Call of Duty: WARZONE)”، عنوان موفق و پرطرفدار بعدی بود که حسابی بین بازیکنان، سروصدا بهپا کرد.
شرکت تنسنت (Tencent)
اگر بخواهیم جنبه تولید و فروش کنسولهای بازی را نادیده بگیریم و صرفا بر روی ساخت بازیها متمرکز شویم، درآمد تنسنت تنها از فروش بازیها در سال گذشته، 9/13 میلیارد دلار بوده است. تنسنت در درجه اول بر روی بازیهای آنلاین گوشیهای هوشمند، مانند بازی برتر موبایلی “میدان نبرد بازیکنان ناشناخته یا پابجی (PUBG)” تمرکز دارد. این بازی در یکی دو سال اخیر رقابت تنگاتنگی با دیگر بازی آنلاین موبایلی، یعنی کال آف دیوتی وارزون داشته و همواره این دو بازی در حال ربودن گوی سبقت از یکدیگر، در جلب رضایت بازیکنان خود بودهاند. مقایسه بازیهای پابجی و کال آف دیوتی موبایل را از اینجا بخوانید.
شرکت مایکروسافت (Microsoft)؛ یکی دیگر از موفق ترین کمپانی های بازی سازی دنیا
یکی دیگر از موفق ترین کمپانی های بازی سازی دنیا، شرکت مشهور مایکروسافت است که به جز تولید بازی صاحب امتیاز کنسولهای ایکسباکس نیز هست. در سال گذشته این شرکت، تنها از فروش بازیهای خود حدود 6/11 میلیارد دلار درآمد داشته است. البته میزان زیادی از این افزایش درآمد به خاطر فروش نسل بعدی کنسولهای مایکروسافت، یعنی ایکسباکسهای سری X و S و به تبع آن بازیهای این کنسولها بوده است. اما به جز این، شرکت مایکروسافت بازیهای ویدیویی جذابی را در طی سالهای اخیر نیز طراحی و منتشر کرده است. استودیوی بازیهای ویدیویی موجانگ، که متعلق به مایکروسافت است، بهخاطر ساخت بازی پرطرفدار و خلاقانه”ماینکرفت (Minecraft)” معروف شده است. این بازی، مشهورترین بازی مایکروسافت لقب گرفته است.
شرکت الکترونیک آرتس (Electronic Arts)
الکترونیک آرتس نیز همواره در لیست موفق ترین کمپانی های بازی سازی دنیا رتبهای را به خود اختصاص میدهد. این شرکت به طور ویژه، بر طراحی و ساخت بازیهای ویدیویی بهخصوص در ژانر ورزشی متمرکز است. در سال گذشته فروش این شرکت در حدود 5/5 میلیارد دلار بوده است. موفقترین عنوان این شرکت، مجموعه بازیهای فوتبالی فیفا ( FIFA) است. این شرکت هر سال با انتشار نسخهای بهروز و اضافه کردن جزئیات و قابلیتهای بیشتر، طرفداران را به خرید نسخه جدید فیفا ترغیب میکند.
شرکت تیک-تو اینتراکتیو (Take-Two Interactive)
این شرکت را باید بهعنوان شرکت مادر دو غول صنعت بازی سازی دنیا، یعنی استودیوهای راکاستار و شرکت 2K بشناسیم. این شرکت، بازیهای استودیوهای دیگر را نیز با قراردادهایی با قیمت عالی منتشر میکند. اما وقتی یک شرکت صاحب امتیاز بازیهایی همچون رد دد ردمپشن 2 و Grand Theft Auto V باشد، موفقیت مالی آن اصلا تعجبآور نیست.
کمپانی بندای نامکو اینترتینمنت (Bandai Namco Entertainment)
شرکت بندای نامکو بیشتر از آن که به خاطر بازیهای متعلق به خود شناخته شود، استاد امضای قراردادهای فوقالعاده برای انتشار بازیهای پرطرفدار و مورد انتظار است. چندین عنوان بازی شرکت فرام سافتور مانند “دارک سولز” و چند بازی ترسناک شرکت سوپرمسیو گیمز مانند The Dark Pictures Anthology: Little Hope ، همگی توسط بندای نامکو عرضه شدهاند.
این شرکت ژاپنی که در سال ۲۰۰۶ میلادی تاسیس شده است، اخیرا هم بازیهای هیجانانگیز متعددی را عرضه کرده است. بازیهای Scarlet Nexus، Elden Ring و Little Nightmares II تنها چند مورد از بازیهای هیجانانگیزی هستند که بندای نامکو در ماههای گذشته آنها منتشر کرده است. بندای نامکو هر سال تعداد زیادی از بازیهای محبوب اقتباس شده از روی مانگاها و انیمههای معروف را هم روانه بازار میکند؛ بازیهایی که همیشه مخاطبان پروپاقرص خود را دارند.
بخش بازی سازی شرکت برادران وارنر (Warner Bros)
این شرکت، بیشتر به خاطر بازیهایی مانند “مورتال کامبت”، مجموعه “بتمن”و Middle-earth: Shadow of War شناخته شده است. با وجود عناوینی مانند “ارباب حلقهها”، کمیکهای دنیای دیسی و جهان جادویی “هری پاتر”. چهطور میتوان انتظار داشت که یک شرکت بازیسازی با ساخت بازیهایی درجه یک برای طرفداران خود، نتواند به درآمدهای هنگفتی برسد. برای نمونه میتوان به رکوردشکنی مالی بازی “میراث هاگوارتز ( Hogwarts Legacy)” اشاره کرد. همین بازی کافی است تا نام برادران وارنر در میان موفق ترین کمپانی های بازی سازی دنیا به چشم بیاید.
شرکت نتایز (NetEase)
شرکت چینی NetEase با عرضه پی در پی بازیهای کامپیوتری، موبایلی و آنلاین با خریدهای درونبرنامهای گسترده، بازار آسیا را هدف گرفته است و درآمدزایی زیادی از این راه دارد. اما کار NetEase در حوزه گیمینگ، فقط به طراحی و عرضه بازیهای انحصاری خود خلاصه نمیشود. بلکه این شرکت که در اصل ویدیوگیم فقط بخشی از تجارت کامپیوتری عظیم آن را تشکیل میدهد، سرمایهگذاریهای گستردهای هم در شرکتهای غربی دارد.
نتایز اخیرا دهها میلیون دلار سرمایه به شرکت Quantic Dream دیوید کیج، یعنی سازنده بازی “Beyond: Two Souls” و بازی “هوی رین” تزریق کرده است و از این پس بخشی از سود فروش بازیهای آن را دریافت خواهد کرد. همچنین این شرکت چینی در بستن قراردادهای عظیم با رقمهای بالا، برای ساخت بازیهای موبایلی مجموعههای بزرگی مانند “دیابلو” هم موفق بوده است. نتایز فقط شرکت تنسنت را رقیب بزرگ خود میداند.
موفق ترین کمپانی های بازی سازی دنیا؛ شرکتهایی که رقیب ندارند
همانطور که با هم خواندیم، غولهای بزرگ بازی سازی دنیا، رقابتی تنگاتنگ برای طراحی و ساخت بازیهای مختلف خود دارند. با پیشرفت موتورهای بازی سازی و طراحی جزئیات و پرداخت داستانی قویتر بازیها، این شرکتها تلاش میکنند تا فروش خود را به حداکثر برسانند و از طرف دیگر مشتریان گیمر خود را نیز راضی نگه دارند. همواره نامهایی آشنا در میان موفق ترین کمپانی های بازی سازی دنیا به چشم میخورد و این مساله نشان میدهد که این شرکتها در مسیر درستی حرکت میکنند.
وبسایت دیکاردو، مرجع خرید گیفت کارتها و انواع آیتمهای بازیهایی با پرداخت درون برنامهای است. دیکاردو فروشگاهی معتبر است که پرداختهای درون برنامهای شما را با کمترین قیمت در سریعترین زمان و با بیشترین لایههای امنیتی انجام میدهد. این ویژگیای است که فروشگاه اینترنتی ما، یعنی دیکاردو، بیش از ۱۰ سال برای داشتن آن تلاش کرده است و توانسته از این طریق رضایت مشتریان خود را بهدست آورد.