مقالاتنقد و بررسی

ژانرهای بازی

برای آشنایی بیشتر با سبک های بازی های ویدیویی و  ژانر های بازی های پر طرفدار تا انتهای این مقاله با دیکاردو همراه باشید.

ژانرهای بازی؛ سبک‌هایی برای همه افراد در هر گروه سنی

بازی‌های ویدیویی به بخشی غیر قابل انکار از زندگی ما تبدیل شده‌اند. از زمان انتشار اولین بازی آرکید در دهه 70 میلادی، صنعت بازی‌های ویدیویی شروع به رشد تصاعدی کرد تا توانست به یک صنعت چند میلیارد دلاری تبدیل شود. این بازی‌ها نه تنها ساعت‌ها سرگرمی را برای ما فراهم می‌کنند، بلکه تعاملات اجتماعی را از طریق بازی‌های آنلاین و رویدادهای مختلف ارتقا می‌دهند. یکی از روش‌های انتخاب بازی‌های ویدئویی متناسب با سلیقه افراد، استفاده از دسته‌بندی این بازی‌ها بر اساس ژانر است.

طبقه‌بندی‌های بسیار زیادی برای بازی‌های ویدیویی وجود دارند که حتی برای گیمرهای حرفه‌‌ای نیز می‌توان گیج‌کننده باشند. به این دسته‌‎بندی‌ها ژانر گفته می‌شود و بر اساس ویژگی‌های گیم پلی، نوع هدف بازی و نوع موضوع آن طبقه‌بندی می‌شوند. این به این معنی است که بیشتر بازی‌ها به‌خودی‌خود ممکن است چندین ژانر داشته باشند. صرف نظر از علایق قبلی شما، اگر به دنبال ورود به دنیای بازی‌ها ویدیویی هستید، قطعا ژانری را خواهید یافت که بیشتر از همه برایتان جذابیت دارد. از این رو در این مقاله نگاهی به محبوب‌ترین ژانرهای بازی ویدیویی می‌اندازیم و با انواع مختلف سبک‌های بازی‌های ویدیویی آشنا می‌شویم.

تاریخچه طبقه‌بندی بازی‌های ویدیویی

دسته‌بندی بازی‌های ویدئویی در ژانرهای مختلف در دهه ۱۹۸۰ آغاز شد. نویسندگان مختلف بسیاری، در کتاب‌های خود از طبقه‌بندی‌هایی برای بازی‌ها استفاده کردند، اما برجسته‌ترین آن‌ها طبقه‌بندی مورد استفاده شرکت نینتندو بود. نینتندو برای حفظ کنترل بر کیفیت بازی‌های ویدیویی منتشرشده برای کنسول خود با نام “سیستم سرگرمی نینتندو”، هشت ژانر ماجراجویی، اکشن، ورزشی، لایت گان، قابل برنامه‌ریزی، آرکید، ربات و آموزشی را ارائه داد.

لیست نینتندو بعدا برای حذف و افزودن برخی ژانرهای بیشتر اصلاح شد. در این حال ژانرهای بازی را نیز به‌عنوان یک مفهوم شاخص به کل بازار بازی‌های ویدیویی معرفی کرد. به تدریج، ژانرهای فرعی بر پایه ژانرهای اصلی خود شروع به پیدایش کردند. درست در همین نقطه بود که همه چیز پیچیده شد زیرا چندین لیست از ژانرهای اصلی فرعی توسط تولیدکنندگان بازی‌های ویدیویی مختلف بر اساس استدلال دلخواه آن‌ها ایجاد شد. از این رو ما در دیکاردو ژانرهای مختلف بازی‌ها را بر اساس آخرین استانداردهایی که مورد اعتماد غول‌های فناوری در سراسر جهان است، ساده و دسته‌بندی کرده‌ایم.

تاریخچه طبقه‌بندی بازی‌های ویدیویی

چرا باید با ژانرهای بازی ویدیویی آشنا باشیم؟

با وجود تولید هزاران بازی ویدیویی که هرساله در بازار منتشر می‌شوند، ایجاد یک طبقه‌بندی قوی از ژانرهای بازی برای مصرف‌کنندگان و گیمرها بسیار ضروری است. چرا که خریداران از این طریق می‌توانند سبک بازی مورد علاقه خود را پیدا کنند و فروشندگان نیز می‌توانند مناسب‌ترین بازی‌ها را به مشتریان خود توصیه کنند.

والدینی که در حال خرید بازی برای فرزندان کوچک‌تر خود هستند، ممکن است که بخواهند از ژانرها و سبک‌های خاصی مانند «تیرانداز» یا «مبارزه» اجتناب کنند. چرا که برخی از این سبک بازی‌ها ممکن است دارای خشونت زیادی باشند. از سوی دیگر گیمرهای بزرگ‌سال نیز ممکن است بخواهند دقیقا بازی‌های مشابه را دقیقا در سبک‌هایی با خشونت بالا بازی کنند. به همین دلیل است که دسته‌بندی ژانرهای مختلف بازی‌های ویدیویی در فروشگاه‌های بازی آنلاین و پلتفرم‌های پخش بازی برای بهبود توصیه‌ها و ایجاد تجربیات شخصی‌تر برای مشتریان یک نیاز بزرگ است.

در مقیاس بزرگ‌تر، محبوبیت ژانرهای خاص به توسعه‌دهندگان و ناشران بازی‌های ویدیویی کمک می‌کند تا مسیر پروژه بعدی خود را به خوبی شناسایی کنند. ساخت بازی‌های ویدیویی یک تجارت بزرگ و پر از رسیک مالی است. بنابراین توانایی سنجش عملکرد ژانرهای مختلف در یک بازار خاص، ابزار قدرتمندی برای به حداقل رساندن ریسک مالی تولیدکنندگان این صنعت است.

ژانرهای بازی ویدیویی چگونه تعریف می‌شوند؟

هیچ نهاد رسمی‌‌ای وجود ندارد که ژانرهای بازی را طبقه‌بندی یا تعریف کند. اگرچه هیئت‌های رده‌بندی سنی، بازی‌ها را بر اساس گروه‌های سنی و متناسب با آن طبقه‌بندی می‌کنند. اما تعریف کلی برای ژانر وجود ندارد و درواقع یک درک و شناخت بین توسعه‌دهندگان و مخاطبان بازی‌های ویدیویی است که خودبه‌خود شکل می‌گیرد. از این رو دیکاردو ژانرهای بازی را به‌عنوان اصطلاحی در نظر می‌گیرد که مفاهیم و عناصر اصلی گیم پلی را در یک بازی توصیف می‌کند.

ژانرهای بازی ویدیویی چگونه تعریف می‌شوند؟

بازی‌های ویدیویی جدیدتر معمولا همیشه به جای تمرکز بر روی یک ژانر، ترکیبی مناسب از ژانرهای مختلف را به گیمرها ارائه می‌دهند. این موضوع به لذت‌بخش‌تر شدن یک بازی و جذب مخاطبان بیشتر کمک می‌کند. در نتیجه، یک بازی می‌تواند دارای ژانرهای متعددی باشد که برخی از آن‌ها اصلی و برخی دیگر ژانرهای فرعی در نظر گرفته می‌شوند. ژانر تعیین‌کننده (اصلی) تمرکز اصلی گیم پلی بازی است. در حالی که سایر ژانرهای که کمتر در بازی وجود دارند، ژانرهای فرعی هستند.

فهرست ژانرهای بازی‌های ویدیویی

تیم طبقه‌بندی بازی ما در دیکاردو عمدتا از گیمرها تشکیل شده است. به‌عنوان یک گروه، ما به طور کامل بازی‌های متعلق به هر سبک را در تمامی پلتفرم‌ها ارائه می‌کنیم. ما با استفاده از تخصص جمعی خود در زمینه بازی‌های ویدیویی و در نظر گرفتن استانداردهای صنعت، مجموعه‌ای از ژانرهای بازی را ارائه می‌دهیم که عمده نیاز بازار را پوشش می‌دهد. البته که این ژانرها، سبک‌هایی مجزا هستند که گاهی می‌توانند به‌صورت ترکیبی نیز استفاده شوند. از این رو لیستی از ژانرهای مختلف بازی‌های ویدیویی عبایت‌اند از:

  • ژانر اکشن
  • ژانر ماجراجویی
  • سبک رانندگی
  • سبک آموزشی
  • بازی‌های ورزشی
  • بازی‌های مبارزه‌ای
  • ژانر پرواز
  • بازی‌های ژانر MMO
  • ژانر موسیقی
  • ژانر مهمانی و جشن
  • سبک پازلی
  • ژانر مسابقاتی
  • ژانر دنیای واقعی (زندگی واقعی)
  • بازی‌های ژانر نقش‌آفرینی
  • سبک تیرانداز (شوتر)
  • ژانر وحشت
  • ژانر شبیه‌سازی
  • بازی‌های استراتژی
  • ژانر واقعیت مجازی
  • سبک سند باکس
  • ژانر بقا
  • ژانر تاکتیکی

بازی‌های نقش‌آفرینی (RPG)

در بازی‌های نقش‌آفرینی، بازیکن نقش یک شخصیت مانند یک قهرمان را به طور معمول در یک محیط فانتزی یا علمی تخیلی به عهده می‌گیرد. این نوع بازی‌ها به طور کلی داستان و محیطی مشخص دارند که در آن باید مجموعه‌ای از ماموریت‌ها را انجام دهید.

بازی‌های نقش‌آفرینی (RPG)

گیمر در این بازی درگیر داستانی پیچیده شده و در طول بازی شخصیت مورد نظر را پیشرفت می‌دهد. این نوع از ژانرهای بازی شامل زیرسبک‌هایی (ژانر فرعی) از جمله اکشن، تاکتیکی و سند باکس می‌شود. مثال‌هایی از بازی‌های سبک نقش‌آفرینی می‌توان از بازی‌های Final Fantasy، Demon’s Souls Remake، The Witcher 3 Wild Hunt، Disco Elysium، Kingdom Come Deliverance نام برد.

بازی‌های آنلاین انبوه چندنفره (MMO)

بازی‌های آنلاین انبوه چندنفره معمولا دارای جهان‌های باز عظیم هستند و در پلتفرم‌های فعال شبکه یا از طریق اینترنت بازی می‌شوند. در این نوع بازی‌ها، بازیکنان از یک شبکه برای تعامل با سایر بازیکنان در دنیای بازی مجازی استفاده می‌کنند. این دنیاها حتی زمانی که بازیکنی از بازی خارج می‌شود به وجود خود ادامه می‌دهند، از این رو، این دنیاها بدون توجه به کاری که بازیکن انجام می‌دهد، دائما وجود دارند.

بسته به نوع بازی، بازیکنان می‌توانند با یکدیگر رقابت کنند یا برای رسیدن به یک هدف خاص همکاری کنند. ژانرهای بازی MMO به بازیکنان این امکان را می‌دهند که به همراه و یا در مقابل بازیکنان دیگر از سراسر جهان بازی کنند. تعداد بازیکنان این بازی‌ها می‌تواند به هزاران نفر برسد.

بازی‌های سبک MMO تحت پوشش گیم پلی‌های مختلفی از جمله تیراندازی اول‌شخص، بازی‌های نقش‌آفرینی و یا بازی‌های استراتژی زمان واقعی قرار می‌گیرند. همچنین در ژانرهای مختلف از جمله: مسابقه، مبارزات، ورزشی، اجتماعی و از این دست ظاهر می‌شود.

اگر یک گوشی موبایل هوشمند، تبلت یا یک کنسول بازی ویدیویی مجهز به اینترنت دارید، می‌توانید به راحتی در یک بازی آنلاین چندنفره شرکت کنید. از حمله محبوب‌ترین بازی‌های این سبک ورد آف وارکرافت دراگون فلایت و ورد آف وارکرفت شادولندز هستند.

شبیه‌سازی؛ از ژانرهای بازی محبوب در میان گیمرها

بازی‌های شبیه‌سازی به منظور تقلید از یک فعالیت واقعی یا تخیلی طراحی شده‌اند و هدف اصلی این نوع از ژانرهای بازی، درگیر کردن بازیکن در شبیه‌سازی یک رویداد یا موقعیت خاص است. این بازی‌ها همچنین به دلیل سطح کنترلی که به بازیکنان ارائه می‌دهند بسیار محبوب هستند. اگر به دنبال سرگرمی یا راهی برای پیاده‌سازی آموخته‌های خود مانند رانندگی، خلبانی، قایقرانی و از این دست در محیطی واقعی هستید، بازی‌های شبیه‌سازی راهی عالی برای دستیابی به اهداف شما هستند. از بازی‌های محبوب این ژانر شامل سری بازی‌های ویدیویی Gran Turismo، Mario Kart و Simcity هستند.

بازی‌های تیراندازی (شوتر) اول‌شخص (FPS)

بازی‌های تیراندازی اول‌شخص زیرمجموعه‌ای از ژانرهای بازی‌ اکشن را تشکیل می‌دهند و از محبوب‌ترین بازی‌های موجود در میان گیمرها و استریمرها هستند. این نوع بازی‌ها از دیدگاه شخصیت اصلی، بازی می‌شوند. برخلاف بازی‌های تیراندازی سوم شخص که بازیکن از پشت یک شخصیت را مشاهده می‌کند، بازی‌های ژانر FPS داستان و فضای بازی را از دقیقا از دیدگاه خود شخصیت بازی ارائه می‌دهند.

بازی‌های تیراندازی (شوتر) اول‌شخص (FPS)

این بازی‌ها دارای محیط‌های سه‌بعدی و عمدتا بر روی نبردهای مبتنی بر سلاح متمرکز هستند. به‌عنوان یک بازیکن، شما آن چیزی را مشاهده می‌کنید که شخصیت موجود در بازی می‌بیند. محبوب‌ترین و معروف‌ترین بازی‌ها در این ژانر نیز کال آف دیوتی مدرن وارفار3 و کال آف دیوتی ونگارد هستند.

بازی‌های استراتژیک

بازی‌های استراتژیک بازی‌هایی هستند که مهارت‌های برنامه‌ریزی و مدیریت منابع بازیکنان را هدف قرار می‌دهند. برای غلبه بر یک چالش مشخص یا دستیابی به یک هدف خاص، بازیکنان باید یک استراتژی اندیشیده شده و مهارت استفاده عاقلانه از منابع موجود را داشته باشند. از جمله محبوب‌ترین بازی‌های این ژانر Age Of Empires و Clash Of Clans هستند.

بازی‌های اکشن

در حال حاضر بازی‌های اکشن محبوب‌ترین سبک بازی‌های ویدئویی در سراسر جهان هستند. این نوع بازی‌ها بازیکنان را با چالش‌های فیزیکی مانند زمان واکنش و هماهنگی چشم و دست مواجه می‌کند. در اکثر بازی‌ها، شخصیت اصلی از لولی به لول دیگر حرکت می‌کند و تا جایی که می‌شود باید از موانع و مبارزه با دشمنان اجتناب کند. این سبک بازی‌ها، اکشن کاملی را به بازیکنان ارائه می‌کنند که عامل اصلی اعتیادآور بودن آن‌ها است. معروف‌ترین بازی در این ژانر که احتمالا نام آن را بسیار شنیده‌اید (GTA) Grand Theft Auto است.

بازی‌های اکشن-ماجراجویی

ژانر بازی اکشن-ماجراجویی زیرمجموعه‌ای از بازی‌های اکشن شمار می‌روند. بازیکن در این بازی هم درگیر صحنه‌های اکشن و هم ماجراجویی داستانی می‌شود. این ژانر بازی شامل زیرسبک‌های مخفی‌کاری و ترس و بقا است.  ژانر اکشن ماجراجویی با توجه به عناصر منحصربه‌فردی که در کنار هم قرار می‌دهد، به‌عنوان متنوع‌ترین سبک بازی ویدیویی در نظر گرفته می‌شود.

بازی‌های اکشن-ماجراجویی

بازی‌های اکشن-ماجراجویی اغلب شامل غلبه بر چالش‌ها و موانع با استفاده از ابزارها و آیتم‌های جمع‌آوری‌شده هستند. از معروف‌ترین بازی‌های این سبک می‌توان به Legend of Zelda و Grand Theft Auto، Deathloop، Assassin’s Creed Valhalla و Katamari Damacy REROLL اشاره کرد.

استراتژی زمان واقعی (RTS)

منشا ژانر بازی‌های ویدیویی استراتژی بی‌شک به یک بازی معروف در دهه ۸۰ میلادی به نام The Ancient Art of War برمی‌گردد. اکثر بازی‌های RTS به شما اجازه می‌دهند تا واحدهای جمعیتی اضافی ایجاد کنید، مناطقی از نقشه را ایمن کنید و واحدهای حمله دشمنان خود را شکست دهید. این ژانرهای بازی به شما این امکان را می‌دهند تا ساختارهای نظامی و غیرنظامی را در بازی توسعه دهید. اگرچه این ژانر به‌صورت یک مفهوم ساده و سبکی نامحبوب شروع به کار کرد، اما در طول سال‌ها بسیار بهبود یافته است و اکنون طرفداران خود را دارد.

شایان ذکر است که وقتی صحبت از ساخت و نگهداری ساختارهای نظامی در بازی می‌شود، به این معنی است که کار ساده‌‌ای در پیش ‌رو نخواهید داشت، اما برای تحقق این اهداف باید تلاش کنید. در بازی‌های مدرن RTS، بازیکنان منابعی مانند پایگاه‌ها را می‌سازند و از آن‌ها محافظت می‌کنند. در عین حال نیز واحدهای رزمی را برای شکست دادن حریف تشکیل می‌دهند. نمونه‌هایی از بازی‌های RTS شامل StarCraft و The Age of Empires هستند.

سبک ورزشی؛ از دیگر ژانرهای بازی محبوب بیشتر بازیکنان و استریمرها

بازی‌های سبک ورزشی برای شبیه‌سازی ورزش‌های خاصی مانند فوتبال، تنیس، بسکتبال، گلف و هر ورزش دیگری حتی ورزش‌های المپیک طراحی شده‌اند. بسیاری از انواع این بازی‌های ویدیویی به دلیل سطح بالای واقع‌گرایی و حقیقی بودن، از ژانرهای بازی‌ شبیه‌سازی به شمار می‌روند. بازی‌های ژانر ورزشی به شما این امکان را می‌دهند تا در انواع مختلفی از فعالیت‌های ورزشی شرکت کنید که ممکن است نتوانید در زندگی واقعی آن‌ها را انجام دهید.

در این نوع بازی‌های ویدیویی، بازیکنان می‌توانند با حریفان کنترل‌شده توسط رایانه یا سایر بازیکنان در همان دستگاه یا از طریق یک شبکه لن یا اینترنت به رقابت بپردازند. سری بازی‌های Fifa ، فوتبال استرایک، اسکورمچ و Madden NFL نمونه‌های قابل توجهی از بازی‌های سبک ورزشی هستند.

ژانر بازی‌های آموزشی

بازی‌های آموزشی با هدف آموزش مخاطبان و بازیکنان جوان‌تر طراحی شده‌اند. ژانرهای بازی‌های آموزشی برای کمک به بازیکنان در یادگیری یک موضوع کلی یا موضوعات خاص طراحی شده‌اند. این نوع از بازی‌ها برای کمک به کودکان در یادگیری روش خواندن صحیح، انجام عملیات ریاضی و ایجاد علاقه بیشتر به موضوعات خاص حتی در مدارس و مهد کودک‌ها استفاده می‌شوند. بازی‌های آموزشی یک راه سرگرم‌کننده برای کودکان است تا قدرت یادگیری و هوش خود را ارتقا دهند. از جمله این بازی‌ها می‌توان بهAnimal Jam و Prodigy اشاره کرد.

سبک بازی‌های ماجراجویی

در بازی‌های ماجراجویی، بازیکن نقش یک شخصیت را بر عهده می‌گیرد. بازیکن برای پیشروی در بازی باید با محیط و سایر شخصیت‌ها تعامل داشته باشد تا سرنخ‌ها را جستجو کند و معما‌ها را حل کند. بازی‌های ماجراجویی عمدتا بر روی کاوش و حل رمز و رازها تمرکز دارند. این نوع بازی‌ها فاقد ژانر‌های بازی اکشن هستند و به طور کلی برای بازی به‌صورت تک‌نفره طراحی شده‌اند. از این رو در میان بسیاری از گیمرها محبوبیتی آن‌چنانی ندارند. بازی To the Moon نمونه‌‌ای از یک بازی ماجراجویی معروف است.

سبک بازی‌های ماجراجویی

ژانر بازی‌های پازلی

از بازی‌های پازلی به‌عنوان بازی‌های ویدیویی منطقی نیز یاد می‌شود. در این نوع ژانرهای بازی‌، از بازیکنان انتظار می‌رود که برای پیشرفت و عبور از مراحل مختلف معماهای خاصی را حل کنند. تقریبا همه بازی‌های پازلی بر روی یک صفحه نمایش یا یک منطقه بازی محدود انجام می‌شوند. بازی‌های پازل دارای دو زیرسبک هستند که عبارت‌اند از:

  • ژانر منطقی: در یک بازی ویدئویی با ژانر منطقی، از بازیکن انتظار می‌رود که پازل‌های منطقی را حل کند یا از مکان‌های پیچیده‌ای مانند پیچ‌وخم‌ها (ماز) حرکت کند تا به مرحله بعدی برسد. یک مثال خوب از یک ژانر منطقی، بازی تتریس است
  • ژانر رقابتی (Trivia): در این نوع بازی‌ها، بازیکن برای برنده شدن باید پاسخ یک سوال یا راه حل یک معما را قبل از اتمام زمان تعیین‌شده یا قبل از اینکه حریفش آن مرحله را به پایان برساند، در بازی وارد کند. بازی‌های رقابتی موبایلی امروزه بسیار محبوب شده‌‌اند. چرا که نیاز به گرافیک زیاد ندارند و برای بازی کردن به طور روزمره طراحی شده‌اند

بازی‌های نبرد آنلاین چندنفره (MOBA)

ژانر‌های بازی‌ MOBA سبک بازی‌های اکشن، بازی‌های استراتژی زمان واقعی و نقش‌آفرینی را گرد هم می‌آورند. از این رو این نوع بازی‌ها به‌عنوان استراتژی اکشن بلادرنگ یا به سادگی «A-RTS» نیز شناخته می‌شوند. در بازی‌های نبرد آنلاین چندنفره، بازیکن یک شخصیت را در یک تیم کنترل می‌کند و نقش به خصوصی را در تیم به عهده می‌گیرد.

این نقش‌ها به طور مثال شامل نیروی پشتیبانی می‌شوند، که بازیکنانی در این نقش، هدفشان پرت کردن حواس دشمنان است. به این دلیل که اعضای اصلی تیم بتوانند به راحتی به آن‌ها حمله کنند. هدف نهایی این ژانر معمولا از بین بردن واحدهای تحت کنترل رایانه و غلبه بر تیم‌های مقابل است. در بازی‌های MOBA، بازیکنان منابعی مانند واحدهای رزمی یا پایگاه‌ها را توسعه نمی‌دهند و نگهداری نمی‌کنند. نمونه League of Legends یک بازی مشهور در این سبک است.

بازی‌های ژانر بقا

ژانر بقا یکی از زیرسبک‌های محبوب بازی‌های ویدئویی اکشن به شمار می‌رود. این نوع بازی‌ها در محیط‌های سخت و چالش‌برانگیز جهان باز قرار می‌گیرند که در آن بازیکن باید تا زمانی که ممکن است زنده بماند. به طور کلی، بازیکن با تجهیزات اولیه شروع و با پیشرفت به منابع مختلف دسترسی پیدا می‌کند.

بازیکن باید سلاح، ابزار و پناهگاهی برای خود بسازد تا بتواند زنده بماند. هر چه چالش‌ها شدیدتر شوند، منابعی که به دست می‌آورند برتری بیشتری خواهند داشت. ژانر‌های بازی‌ از نوع بقا، می‌توانند بر اساس محیط‌های رویه‌‌ای یا تصادفی تولید شوند. اکثر بازی‌های بقا از هیچ خط داستانی خاصی پیروی نمی‌کنند یا هیچ هدف مشخصی جز زنده ماندن ندارند. به این معنی که عموما پایان باز هستند. از این رو Don’t Starve نمونه‌‌ای از یک بازی محبوب ژانر بقا است.

بازی‌های سبک شهرسازی

بازی‌های شهرسازی زیرمجموعه‌ای از بازی‌های شبیه‌سازی هستند. این ژانرهای بازی سال‌هاست که وجود داشته‌اند و به دلیل سطح واقع‌گرایی‌شان به طور پیوسته خود را به‌عنوان دشمنی سرسخت در برابر معماری‌های سنتی معرفی کرده‌اند.

بازی‌های سبک شهرسازی

همان‌طور که از نام آن پیداست، بازی‌های شهرسازی با هدف ساخت شهرهای مجازی است. این نوع بازی‌ها می‌توانند بر اساس یک کلان‌شهر مرتفع یا یک پایگاه سازمانی در فضا باشند. به‌عنوان یک بازیکن، می‌توانید هر شهر یا مکانی را که دوست دارید بسازید. بازی‌های شهرسازی به دلیل افزایش خلاقیت و تسریع در حل مشکلات مشهور هستند. این نوع بازی‌ها به ما این امکان را می‌دهند که شهروندان مجازی را کنترل کنیم و خلاقیت خود را به نمایش بگذاریم و هوش اجتماعی‌مان را به چالش بکشیم.

بازی‌های شهرسازی به قدری محبوب هستند که به آن‌ها لقب بازی‌های اعتیادآور داده شده است. از آنجایی که این نوع بازی‌ها به مراقبت و توجه بازیکن نیاز دارند، زمانی که بازیکن یک کار را به درستی انجام می‌دهد، احساس موفقیت می‌کنند. اگرچه توسعه و حفظ یک شهر چالش‌برانگیز است، اما بازی‌های شهرسازی روشی سرگرم‌کننده برای انجام این کار را ارائه می‌دهند. Cities: Skylines نمونه خوبی از یک بازی در ژانر شهرسازی است.

ژانر بازی‌های مسابقه‌‌ای

بازی‌های مسابقه‌ای را می‌توان یکی از زیرشاخه‌های بازی‌های شبیه‌سازی به شمار بیاوریم. بازی‌های مسابقه‌‌ای، در واقع رقابت‌ها و رویدادهای مسابقات را شبیه‌سازی می‌کنند. این نوع از ژانرهای بازی به بازیکنان اجازه می‌دهند ماشین‌ها، موتورسیکلت‌ها، هواپیماها و قایق‌هایی را برانند که هرگز توانایی خرید آن‌ها را ندارند. اگر به دنبال افزایش آدرنالین و به نمایش گذاشتن جنبه رقابتی پنهان خود هستید، باید حتما  یک بازی مسابقه‌‌ای بخرید و آن را بازی کنید.

صرف نظر از علایق شما، بازی‌های مسابقه‌ای سفارشی از گاری سواری گرفته تا مسابقات اتومبیل‌رانی با فرمول ۱ واقعی، برای رها کردن شیطان سرعت در درون ما طراحی شده‌اند. بیشتر افرادی که عاشق بازی هستند از طرفداران پر و پا قرص مسابقه هستند. از این رو، با بازی‌های مسابقه‌ای، می‌توانند تنها با صرف چند دقیقه به آنچه که می‌خواهند دست یابند. بازی‌های معروفی از جمله فورزا هورایزن 5 و نیز آسفالت 9 از نمونه‌هایی در این سبک هستند.

ژانر بازی‌های مسابقه‌‌ای

بر اساس ژانر، بازی‌های مورد علاقه خود را انتخاب کنید

تعداد زیاد و تنوع بالای بازی‌های ویدیویی که هرساله تولید منتشر می‌شوند، پیگیری روند در حال توسعه و بررسی ژانرهای جدید بازی‌های ویدیویی را برای افراد مختلف به‌ویژه گیمرها دشوار می‌کند. به همین دلیل است که یک طبقه‌بندی دقیق و اصولی از ژانرهای بازی توسط گیمرهای پرشور و پیشکسوتان این صنعت، می‌تواند به انتخاب و انجام بازی مورد علاقه شما کمک بسیار زیادی کند. ما در دیکاردو با پوشش تعداد بسیار زیادی از بازی‌ها در ژانر‌های مختلف، خدمات فروش اکانت پریمیوم، گیفت کارت و خریدهای درون‌برنامه‌ای این بازی‌ها را نیز به تمامی مشتریان با بهترین قیمت ارائه می‌دهیم.

کلام آخر

ممنون از اینکه تا آخر مقاله با ما همراه بودید. شما می توانید بهترین مقالات را در بلاگ دیکاردو مطالعه کنید و از آخرین اخبار روز دنیای گیم آگاه شوید. اگر شما هم تجربه ی ژانرهای معرفی شده را در بازیهای گوناگون داشته اید می توانید در قسمت نظرات تجربه ی خود را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین اگر به دنبال اطلاعات جامع تر و کامل تری از سبک های بازی های ویدیویی هستید می توانید مقاله معرفی کامل ژانرهای بازی را در بلاگ دیکاردو مشاهده کنید.

محصولات مرتبط :



نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا